Posiłki
Lufthansa – Szefowie kuchni na międzynarodowych trasach do Chin
Od 1 lipca 2010 r. pasażerowie Klasy Pierwszej i Business podróżujący z Chin do Niemiec będą mieli okazję poznać arcydzieła kulinarne dwu wybitnych szefów restauracji w luksusowym hotelu Portman Ritz-Carlton w Szanghaju, którzy będą opracowywać menu posiłków przez cały rok.
Urodzony w Hong Kongu Cheng Chu Keung, Główny Szef restauracji chińskiej w hotelowym ‘Summer Pavilion’, przygotował specjalne chińskie menu dla pasażerów Lufthansy. Dowodzi on zespołem liczącym około 20 szefów kuchni i zdołał już zachwycić swoją kuchnią wielu sławnych polityków, m.in. Billa Clintona. A teraz artystyczne kreacje kulinarne dzieła tego mistrza będą serwowane podczas lotów i poddane ocenie pasażerów. Oto co sam Cheng mówi o swojej kuchni: “Moje potrawy są idealne dla osób, które szukają prawdziwego smaku kuchni chińskiej” – i nie są to czcze obietnice! Również pasażerowie podróżujący Lufthansą z Niemiec do Chin, będą mieli okazję poznać ten „prawdziwy smak Chin”, pod warunkiem, że z menu posiłków podawanych podczas lotu wybiorą dania chińskie.
Posiłki kuchni zachodniej przygotowywane są dla pasażerów podróżujących z Chin do Niemiec, przez Stephane Puverel. Ten urodzony we Francji w 1972 r. mistrz sztuki kulinarnej był wielokrotnie nagradzany i zdobył ogromne doświadczenie, pracując w wielu sławnych i luksusowych hotelach. Nabyte umiejętności wykorzystuje do opracowywania menu znakomitych posiłków, które pasażerowie już mają okazję poznać.
Ci dwaj nowi partnerzy kulinarni Lufthansy w Chinach to wielka wygrana dla pasażerów podróżujących na trasach międzynarodowych.